Επιμενίδης

Τελευταία Νέα

Ημερίδα με θέμα «Μυλοπόταμος: Υγεία-Παιδεία-Πολιτισμός»

 Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιηθηκε η ημερίδα με θέμα «Μυλοπόταμος: Υγεία-Παιδεία-Πολιτισμός».που διοργάνωσε στον «Χαρουπόμυλο» Πανόρμου, «, το Κέντρο Υγείας Περάματος, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, η 7η ΥΠΕ και η Πολιτιστική Εταιρεία «Επιμενίδης».Στην ημερίδα συμμετείχε και ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ενώ εισηγητές ήταν ο Διευθυντής του ΚΥ Περάματος κ. Ν. Παπαδάκης, ο Διευθυντής του ΚΨΥ Ρεθύμνου κ. Α. Λιοδάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Δ. Φωτόπουλος και ο Προϊστάμενος Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γ. Τερζάκης.
Η συμμετοχή τοπικών φορέων και πολιτών ηταν μεγάλη. Ο Υπουργός Υγείας παρουσίασε τις προτεραιότητες της πολιτικής Υγείας, το στόχο της καθολικής υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού μέσα από ένα ανασυγκροτημένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας με έμφαση στην ΠΦΥ και στην πρόληψη, καθώς και τη σημαντική αναπτυξιακή διάσταση της Υγείας και τη συμβολή της στην προοπτική μιας δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης για την κοινωνία και τη χώρα.
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Περάματος, υπήρξε η δέσμευση από τους συμμετέχοντες ότι θα σταθεροποιηθεί η παρουσία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας (που λειτουργεί στο ΚΨΥ Ρεθύμνου) και ότι θα γίνει προσπάθεια λειτουργίας στο ΚΥ ενός ιατρείου αντιμετώπισης της εξάρτησης από το αλκοόλ, σε συνεργασία με τη Μονάδα του ΟΚΑΝΑ.
Η Πολιτιστική Εταιρεία «Επιμενίδης» αποσκοπεί στη μόνιμη συνεργασία με τους παραπάνω φορείς, προκειμένου μέσα από κοινές δραστηριότητες να συνεχιστεί ο διάλογος που άνοιξε με την ημερίδα αυτή για την αντιμετώπιση των προβλήμάτων υγείας στην περιοχή.